Fusies & overnames

Om strategische en operationele doelen te realiseren dienen bedrijven continu in te spelen op veranderende marktomstandigheden waarbij kansen en risico’s geïdentificeerd worden. Fusies en overnames kunnen een integraal onderdeel zijn van het behalen van deze doelen. Een overname of fusie is een belangrijke investering, die terugverdiend moet worden. Deels kan dit door schaaleffecten. Maar vaak is ook het creëren van nieuwe waarde nodig. Bijvoorbeeld door nieuwe markten te betreden of door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en in de markt te zetten.
Hier is een daadkrachtige en besluitvaardige nieuwe organisatie voor nodig. Behandel een integratie als een project en richt een goede projectorganisatie in. Overdracht naar de lijn kan dan zo snel mogelijk plaatsvinden. Een succesvolle postfusie integratie vergt verder oog voor bedrijfscultuur en bereidheid tot actief samenwerken.

FlexHR-solutions kan uw organisatie ondersteunen bij alle aspecten van het integratieproces, zoals: organisatie, HRM, harmonisatie arbeidsvoorwaarden, communicatie, bedrijfscultuur en change management. Deze integrale aanpak vereenvoudigt de aansturing en versnelt het proces.

Staat uw bedrijf aan de vooravond van een fusie of een overname maar heeft u niet de benodigde kennis of onvoldoende capaciteit in huis om een dergelijke fusie of overname te begeleiden, neem contact op met FlexHR-solutions. Wij helpen u graag.


Meer weten over fusies & overnames?

Vul uw gegevens hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.