Competentiemanagement

“Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal; de juiste man/vrouw op de juiste plek!” Bekende uitspraken en zeker waar. Gericht investeren in medewerkers betekent dat medewerkers betere prestaties leveren en beter inzetbaar blijven. Talent blijft zo ook langer aan uw organisatie verbonden. Met goed  competentiemanagement kunt u dit realiseren.

Gericht investeren in medewerkers vraagt meer dan het aanbieden van opleidingen of cursussen. De volgende vragen zijn van belang:

  • Welke competenties (kennis, vaardigheden en gedrag) zijn nodig om succesvol te zijn, nu en in de toekomst?
  • Hoe stel ik vast over welke kwaliteiten de huidige medewerkers beschikken en welke talenten zij nog verder kunnen ontwikkelen?
  • Hoe kan ik de ontwikkeling van de (potentiële) kwaliteiten van mijn medewerkers structureel vormgeven en borgen?
  • Op welke wijze kan ik de effectiviteit van investeringen in de ontwikkeling van medewerkers vergroten en meetbaar maken?

Om de ontwikkelbehoefte op medewerkers niveau goed in kaart te brengen, werkt FlexHR-solutions nauw samen met de organisatie MetDavid, uit Geldrop. Metdavid is expert in het opsporen en inzetten van bestaand talent in uw organisatie. Hiervoor maakt Metdavid gebruik van de TMA methodiek (Talenten Motivatie Analyse).

Wilt u meer weten?

Neem hiervoor contact op met FlexHR-solutions.


Meer weten over competentie-management?

Vul uw gegevens hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.